Menu
Понеделник, 10 Септември 2018 13:18

Пампорово прие 4 кръг от Ендуро шампионата

Публикувана от Прочетена 1300 пъти
Пампорово прие 4 кръг от Ендуро шампионата снимки: Пампорово АД

Уникалното за  България състезание предизвика десетки колоездачи от цялата страна 

Между 6 и 9 септември в Пампорово и горите над Смолян се проведе петото поредно издание на ендуро състезанието Elevation999! Събитието е единственото в България до момента, което включва 2 състезателни дни с общо класиране и предизвика десетки колоездачи от цялата страна в оспорвана надпревара за призовите места.

Състезанието беше 4 кръг от Българските Ендуро Серии за 2018 и е най-трудното от всички състезания от шампионата тази година.  Участниците трябваше да се справят с 9 специални отсечки с обща дължина над 26 км, по които им се засичаше време, както и да се придвижат на самоход от финалите на всеки етап към старта следващия.

Най-добър резултат успя да постигне дългогодишния шампион на България, Иван Колев, който се спусна по етапите с общо време от 42:28 минути! Втори след него, само на на 11 секунди разлика се класира представител на местния отбор Райдерс Юнайтед – Стоян Върбанов! Трети остана Добромир Добрев.

В категорията на мъжете над 30 години, където конкуренцията беше най-голяма,  първи успя да се класира отново представител на местния отбор – Димитър Николов, който се спусна по етапите за 45:36 мин. След него се класираха Андрей Цолев и Милан Димов.

При жените най-бърза бе Маргарита Христова, а при юношите първи стана Калоян Буреш.

При ветераните над 40 години първи успя да се класира Александър Иванов, следван от Димитър Христов и Людмил Хранов.

Elevation999 се проведе с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян, Ред Бул, хотел Перелик, Scott България, Doppel Herz, Roobar  и други и премина при отлична организация, хубаво време и без сериозни инциденти.

От курорта съобщиха, че лифтовете в Пампорово ще продължат да работят без почивен ден до 24 септември включително, след което излизат в профилактика до началото на зимата, но обещаха че сезона няма да приключи тогава и всички туристи са добре дошли и след тази дата.

Българските Ендуро Серии продължават до края на октомври, като предстоят още два старта в Петрич и в Благоевград. Пълното класиране и повече информация можете да намерите на www.race-series.com.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!