Пампорово прие десетото поредно издание на ендуро предизвикателството “Elevation999”

Пампорово прие десетото поредно издание на ендуро предизвикателството “Elevation999” Пампорово прие десетото поредно издание на ендуро предизвикателството “Elevation999” Пампорово прие десетото поредно издание на ендуро предизвикателството “Elevation999”

От 1 до 3 септември родопския ни курорт прие едно от най-трудните и интересни състезания по планинско колоездене в България и региона - ендуро предизвикателството “Elevation999”. За десета поредна година в надпреварата по трасетата в Пампорово и горите над Смолян, се включиха десетки колоездачи от цялата страна, както и представители на Гърция, Италия, Кипър и Финландия. 

Ендуро дисциплината е една от най-интересните в планинското колоездене и търпи бурно развитие през последните няколко години в световен мащаб. Представлява етапно спускане през няколко различни трасета и придвижване на самоход между финалите и стартовете на повечето от специалните етапи.

Участниците в “Elevation999” трябваше да се справят с 6 различни трасета с високо ниво на трудност, с множество стръмни участъци, технични завои, корени, камъни, скални падове, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия с обща дължина от над 16 километра и още над 10 километра трансферни отсечки на самоход.!

Най-добро общо време от всички състезателни трасета -  23:05.3 минути, успя да постигне Стивиан Гатев от колоездачен клуб Хоталич - Севлиево, който оглави класирането в 3 от 6-те етапа и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбичка в категорията мъже Елит.

Втори след него само на 6 секунди разлика се класира съотборника му Йордан Донев. За съжаление падане в един от етапите, лиши местния титуляр от Смолянския клуб Райдърс Юнайтед - Стоян Върбанов, за по-добро класиране и въпреки победата му в три от етапите, той остана на трета позиция при мъжете.

При юношите първи се класира Аспарух Соколов от MSM Sport Team - София с четвърто най-добро време от всички участници в състезанието. Втори след него се нареди Велин Дойчев, а трети се остана Николай Георгиев от Райдърс Юнайтед.

В категория Мастър 35+ най-добро време постигна Димитър Николов, а при мъжете на 45 години класирането оглави Бойко Иванов. При дамите първа се класира Венета Захариева, а при участниците с електрически велосипеди, най-добре се представи Иво Иванов.

Междувременно в Пампорово сезона продължава с пълна сила, като отворени до 24-ти септември (вкл.) остават Велопарк Пампорово, лифтове от Туристически център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка, Приключенски парк Язовира и др.

Пет звездният хотел Перелик обяви специални септемврийски пакети за настаняване с 45% отстъпка до края на летния сезон. Всички актуални оферти и предлагани услуги в курорта можете да откриете на www.pamporovo.me

 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре