Menu
Петък, 23 Февруари 2018 05:04

Пампорово с 6-7 процента ръст на туристи от началото на ски сезона

Публикувана от Прочетена 957 пъти
Пампорово Пампорово

Около 6-7 процента ръст на туристи се наблюдава в Пампорово от началото на ски сезона, информира Мариан Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД. Отчетеното увеличение е по отношение на туристите в ски зоната в сравнение с данните от миналата зима.

От началото на зимния сезон се запазва и близо 90 на сто заетост на легловата база в хотелите в курорта.

Ръстът се дължи главно на повече български и балкански туристи - румънски, гръцки, турски, сръбски, македонски и др. И през тази зима в Пампорово преобладават българските туристи, които са около 50-60 на сто от клиентите. Повишен интерес се отчита и при руските и британски ваканционни групи.

След падналия нов сняг през тази седмица, заявките за резервации в ски комплекса се увеличават, отчитат хотелиери. Очакванията са до края на март да продължи периодът с почти пълни хотели, предаде БТА.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!