ОБНОВЕНА :Пампорово стартира ски сезона днес. Министър Димитров участва в официалното откриване

ОБНОВЕНА :Пампорово стартира ски сезона днес. Министър Димитров участва в официалното откриване ОБНОВЕНА :Пампорово стартира ски сезона днес. Министър Димитров участва в официалното откриване ОБНОВЕНА :Пампорово стартира ски сезона днес. Министър Димитров участва в официалното откриване
Официално днес откриха ски сезона в Пампорово. Стартът по снежните писти дадоха д-р Илин Димитров – министър на туризма, Стефан Сабрутев – областен управител на област Смолян, Боран Хаджиев – кмет на Чепеларе, както и Мариян Беляков – изпълнителен директор „Пампорово” АД.
 
Министър Димитров в своето изказване  подчерта, че очаква добър ски сезон, въпреки инфлацията и високите цени, а прогнозите са за силна зима в курорта, през която заетостта в хотелите ще се завърне на нивата отпреди пандемията. Той пожела много сняг и подходящи климатични условия. Останалото, необходимо за успешен ски сезон, е направено, подчерта министър Димитров и припомни запазената ниска ставка от 9% ДДС в туризма и въведеният таван на горивата.
 
През последните дни в курорта работят около 300 оръдия за изкуствен сняг, а най-нетърпеливите любители на белите спортове могат да се пускат по пет писти – 1, 1A, 6, 10 и 11, благодарение на големите усилия, които домакините положиха, за да осигурят условия на туристите за зимни спортове. В Пампорово пристигат и скиори от други курорти, които са дошли в страната ни за ски ваканция.
 

Редовните цени на лифт картите за новия зимен сезон влизат в сила от 29 декември. 85 лева ще струва еднодневната ски карта за възрастен, 67 лева е за младежи (12-17 г.) или лица над 65 години и 51 лева за деца (7-11 г.).

В навечерието на Бъдни вечер хотелите в курорта са пълни на близо 90%, а сезонът се очаква да бъде успешен на база на предварителните резервации. В Пампорово почиват най-много българи, както и туристи от съседните държави.

Източник: БГтуризъм, Министерство на туризма

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре