Menu
Вторник, 16 Юли 2019 19:42

Паркинги за близо 20 хил. автомобили на Рожен

Публикувана от Прочетена 961 пъти
Капацитета на паркингите на Рожен по време на събора е за между 17 и 20 хил. автомобила, каза на пресконференция Симеон Караколев – председател на Сдружение „Рожен – наследство в бъдещето“. „Свили сме, колкото е възможно, всички площи навътре, за да освобождаваме повече паркоместа“, добави Караколев. Той уточни, че на този етап сериозни затруднения създават дивите прасета, които всяка нощ разорават Роженските поляни. Пуснат е валяк, който да валира обърнатата от животните земна маса, за да могат автомобилите да преминават безпрепятствено. Апела на организаторите към гражданите е да ползват обществения транспорт. Автобусите ще тръгват от Пампорово, Чепеларе и Устово, като цената на билета от Устово ще е 3 лв. В дните на събора ще бъде изграден и палатков лагер за около 500 палатки. Цената за една вечер е 15 лв. на палатка, уточниха организаторите. На Роженските поляни ще бъдат разположени 170 химически тоалетни, 10 мобилни бани и около 80 мобилни мивки. В над 100 контейнера ще се събира боклука по време на събора.
 
Съборът на народното творчество и животновъдството „Рожен 32019“ ще бъде открит официално в петък – 19 юли, в 10.30 часа, от президента на Република България Румен Радев. Над 200 гайдари ще огласят Роженските поляни и ще дадат началото на общобългарския събор. Над 3 500 изпълнители от всички краища на страната ще се изявяват на четирите сцени през трите дни на събора. За първи път в конкурсната надпревара ще се включат и фолклорни групи на бесарабски българи от Украйна.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!