Първият функциониращ Областен център за обучение по безопасност на движението по пътищата ще бъде открит в Смолян

Първият функциониращ Областен център за обучение по безопасност на движението по пътищата ще бъде открит в Смолян

Община Смолян, Регионалното управление на образованието и ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ ви канят на откриването на Областен център за обучение по безопасност на движението по пътищата, което ще се състои на 21 октомври т.г. от 11.00 ч. в сградата на училището.

Ще присъстват депутати, Анжелина Тотева – зам.-председател на Държавната агенция „Безопасност на движение по пътищата“, вр.и.д. кмет на община Смолян, инж.Мариана Цекова, Мария Семерджиева –началник РУО – Смолян, директори на образователни институции и директора на ОД на МВР Николай Димов.

Изграждането на центъра е с подкрепатана Община Смолян. Той ще се използва от учениците от І – VІІ клас на територията на област Смолян. В него ще се провежда изнесено обучение по безопасност на движението по пътищата с цел създаване на трайни умения и предотвратяване на възникнали инциденти с участието на ученици. Центърът се състои от площадка по безопасност на движението, с необходимите знаци и светофари.Закупени са електромобил, мотопеди и велосипеди. Оборудвани са три специализирани кабинета с компютърна техника и подходящи дидактични материали.

Изграждането на Областния център за обучение по безопасност на движението по пътищата – гр. Смолян е на стойност 154 779 лв.осигурени от Министерството на образованието и науката и е първият по рода си функциониращ такъв.

Пресцентър на община Смолян

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре