Пътищата в страната се обработват от 960 снегорина

Пътищата в страната се обработват от 960 снегорина

Пътните настилки в районите със снеговалеж се обработват от 960 снегопочистващи машини, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Обработката на настилките продължава особено по усойните места, където има предпоставка за хлъзгавост и заледяване при понижение на температурите.

Поради обилен снеговалеж, навявания и за почистване е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т през прохода „Превала“, както и през участъка Вресово – Добромир през Айтоския проход. Поради снеговалеж и навявания е затворен за всички автомобили най-високият старопланински проход – „Троянски”.

Поради усложнената обстановка по пътя Батак – Доспат е ограничено преминаването тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета, а останалите автомобили трябва да бъдат с вериги. 

Пътната агенция призовава шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена със зимните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. 

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да бъде намерена на интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както на денонощния телефон 0700 130 20. 
 
Източник: БТА
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре