Пътна обстановка област Смолян

Пътна обстановка област Смолян

Само с вериги се осъществява преминаването през проходите „Превала“, „Рожен“ и „Печинско“, като цялата републиканска пътна мрежа в Смолянско е затворена за движение на тежкотоварни автомобили, информират от Областно пътно управление.С вериги се осъществява движението и по пътя Смилян-Смолян.

 На този етап няма непроходими пътища и населени места без електричество или други инциденти свързани с метеорологичните условия, информира областният управител Емил Хумчев.

„Нямам информация да има проблеми. Пътищата са заснежени, движението се извършва при зимни условия. За цялата територия на областта важи ограничението за движение на моторни превозни средства с маса над 12 тона с ремаркета и полуремаркета . Пътищата се обработват и вярвам, че до няколко часа ще се нормализира пътната обстановка“.

58 машини продължават разчистването на снега по пътищата от републиканската пътна мрежа в областта.

 Новата снежна покривка на места надхвърли 30 см тази нощ, като в района на хижа „Студенец“ в Пампорово снегът вече е 150 см. Продължава да превалява сняг, а температурата е от минус 7 градуса, информират от Планинска спасителна служба в зимния курорт.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре