Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Четвъртък, 21 Септември 2017

Пътуваща изложба: „Наследството на Римските договори за днешна Европа: 1957-2017” ще бъде открита в Смолян

Публикувана от
Пътуваща изложба: „Наследството на Римските договори за днешна Европа: 1957-2017” ще бъде открита в Смолян
   

На 25.09.2017 г. (понеделник) от 11.00 ч. Европейски информационен център „Европа Директно” в Смолян открива пътуваща изложба „Наследството на Римските договори за днешна Европа: 1957-2017 “.Тя ще бъде разположена  пред офиса на центъра на бул. „България”14, сградата на Областна администрация.

Изложбата е базирана на архивни документи и изображения от Историческия архив на Европейския съюз и Дипломатическия исторически архив на Италианското министерство на външните работи, сързани със създаването и развитието на ЕС през изминалите 60 години.

Смолянчани и гости на града ще могат да се запознаят чрез представените фото копия със зараждането на идеята за обединена Европа;  първите стъпки в икономическата и политическа интеграция на държавите, основалиЕвропейската икономическа общност; създаването на европейските институции и техните правомощия; създаването на Единния пазар и Икономически паричен съюз след договора от Маастрийхт; факти за социалните измерения и европейското гражданство; бъдещите предизвикателства пред развитието на Европа.

Изложбата може да бъде посетена до 1 октомври 2017 г..

Смолянчани и гости на града, ОЧАКВАМЕ ВИ!

 „Европа Директно”-  Смолян

Прочетена 1621 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!