Menu
Вторник, 14 Август 2018 17:46

Пешеходни маршрути от Пампорово до върхове в Родопите организират в курорта

Публикувана от Прочетена 1351 пъти

Пешеходни маршрути от Пампорово до върхове и забележителности в Родопите са включени в лятната програма за туристите в курорта, информират от "Пампорово" АД.

Организираните преходи стигат до върховете Перелик, Мечи чал, Снежанка или до Смолянските езера, Рожен, Широка лъка, Каньона на водопадите. Туристическият информационен център в Пампорово организира и индивидуални маршрути до предпочитани дестинации в планината.

Туристическите разходки до Чепеларе, "Крива река", Перелик откриват забележителни панорамни гледки в Родопите, обясняват от центъра.

Преходите са под ръководството на професионални планински водачи. Пешеходните маршрути са предимно със средна и лека степен на трудност, само преходът към вр. Перелик е с по-висока трудност и продължителност около 8 часа. Условията за пешеходен туризъм в Пампорово са отлични, времето през тази седмица е слънчево. 

Плувният басейн в хотел "Перелик" работи, осигурявайки прохлада в летните жеги, уточняват от Туристическия информационен център. Лятната програма в Пампорово залага на богата гама от възможности за практикуване на различни спортове - планинско колоездене, плуване, конна езда, пешеходен туризъм, тенис, футбол, риболов, алпийски маршрути и др., предаде БТА.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!