Пет катастрофи за ден в Смолянско, трима пострадаха

Пет катастрофи за ден в Смолянско, трима пострадаха

Пет пътнотранспортни произшествия са регистрирани на територията на област Смолян през изминалото денонощие. В два от инцидентите има и пострадали граждани, информират от полицията в Смолян.

Около 11:30 часа на път Смолян-Девин лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 66-годишен мъж от село Момчиловци, на десен завой навлиза частично в пътната лента за насрещно движение и се сблъсква под ъгъл в правомерно насрещно движещия се лек автомобил "Тойота Авенсис" с водач – 63-годишен девинчанин. Вследствие на инцидента, леко ранени с повърхностни травми на гръдния кош, без опасност за живота, са водачът виновен за произшествието и пътничка от втория автомобил. На пострадалите е оказана медицинска помощ в областната болница, след което са освободени за домашно лечение.  

По-късно през деня, към 18:30 часа, на същия път - Смолян-Девин е катастрофирал мотоциклетист. 47-годишен смолянчанин, управлявайки мотоциклет „Ямаха“ с несъобразена скорост спрямо пътния релеф, при ляв завой излиза от платното за движение и се блъска в предпазната мантинела. В резултат на удара, водачът е с фрактура на десен глезен и черепно мозъчна травма. Настанен е за лечение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“, без опасност за живота. 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре