Menu
Четвъртък, 05 Юли 2018 07:22

Пет медала спечелиха устовските деца на фестивала на името на именития певец Георги Чилингиров

Публикувана от Прочетена 2056 пъти
Пет медала спечелиха устовските деца  на фестивала на името на именития певец Георги Чилингиров Снимка: Диляна Пачеджиева

 

Три златни, един сребърен и един бронзов модел спечелиха талантливите  малки певци  от школата  „Китка  виена” с ръководител Младен Койнаров към читалище "Кирил Маджаров 1866" на Втория национален конкурс "С песните на Георги Чилингиров” в село Полковник Серафимово. Както е по регламент, всеки трябваше за изпълни по две народни песни, една от които от репертоара на ненадминатия  Георги Чилингиров. Децата на Младен Койнаров  се представиха  с неговите „Ой, Гане, Гане”, „Заспал юнак”, „Димитро, сино Димитро”, „Мари, Марийо”, „Глава ли та боли”, „Вчера си минах, мале ле, през Долно село Райково”.  И спечелиха… бурни овации и поредните медали.

Много сме доволни от представянето на децата, заяви секретарят на читалището  Диляна Пачеджиева: „ За пореден път доказаха, че са една от най-добрите формации в читалището. Златните медалисти са Мария Василева, Виктория Стефанова и Цветелина Шидерова, сребърен медал донесе Никола Четроков, а Ивайла Невенова има бронзов. Дебют направи Рая Кокудева, която има много добър потенциал и от тук нататък  се надяваме, че ще го развива и ще печели медали.  Успехите  се дължат на големия професионализъм на Младен Койнаров и на усърдието на малките изпълнители.“

 Ръководителят на школата за народно пеене „Китка виена” Младен Койнаров не скри радостта си от отличното представяне на децата. Дългогодишният солист на Ансамбъл "Родопа“, сега пенсионер Младен Койнаров, е убеден, че резултати се постигат освен с божия дар, също  и с желание децата да пеят и да репетират усърдно. Без труд нищо не става. За десет години през школата му са преминали 40 малки изпълнители, осем от които  са продължили образованието си след седми клас в Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка. От есента школата на Младен Койнаров "Китка виена"  към читалище „Кирил Маджаров“ в Устово ще има нов прием на талантливи деца.

 Росица Примовска

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!