Menu
Вторник, 03 Април 2018 12:33

Пет отбора взеха участие във викторината „Да запазим децата на пътя” - общински кръг

Публикувана от Прочетена 1529 пъти

На 27.03.2018год. в сградата на СУ”Димитър Благоев” гр.Доспат ученици от пети , шести и седми клас се проведе общински кръг на националната викторина по безопасност на движението по пътя под наслов „Да запазим децата на пътя”, организирана от Регионално управление на образованието – Смолян, СБА – Смолян, Община Доспат и ОД на МВР – сектор КАТ.

Викторината „Да запазим децата на пътя” е част от националния календар на министерството на образованието за извън класни дейности за учебната 2017/2018 год. Тя допринася за изграждането на умения и навици у децата за правилни действия в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя, съобщи Милен Танев председател на УКБДП при СУ”Д.Благоев”Доспат.

На състезанието се явиха пет отбора:

СУ”Димитър Благоев” Доспат –ръководител Милен Танев
ОУ”Васил Левски” с.Змейца –ръководител Асен Младенов
ОУ”Никола Йонков Вапцаров” с.Барутин- Деян Хаджиев
ОУ”Христо Ботев” с.Късак – Асан Зюлямов
ОУ”Васил Левски „ с.Чавдар – Първан Тисовски

Проведоха се три кръга:
1.Решаване на листовки
2.Викторина
3.Практическа задача-Откриване на неизправности по велосипед и подреждане на пъзел.

След финала на трети кръг комисия от специалисти класира по точки отборите както следва:

1.СУ”Димитър Благоев” Доспат
2.ОУ”Христо Ботев” с.Късак
3.ОУ”Васил Левски „ с.Чавдар
4.ОУ”Васил Левски” –с.Змейца
5.ОУ”Никола Йонков Вапцаров” с.Барутин

От името на кмета на община Доспат инж.Елин Радев участниците бяха приветствани от инж.Светлин Красенов гл. експерт "Образование и култура"в общинската администрация.След , което на отборите класирали се на 1, 2 и 3 място бяха връчени купи, грамота и материални награди. На отборите класирали се на 4 и 5 място бяха връчени грамота и материални награди.

Спонсори на викторината осигурили наградите бяха:
1.Кмета на Община Доспат г-н Елин Радев.
2.Асен Бошнаков – управител на магазин за авточасти
На финала на състезанието председетеля на комисията Северин Манолов - управител на школа за обучение на водачи на МПС – ЕТ „СЕВЕМА” и автоконтрольор Джамал Чолаков от сектор КАТ пожела на участниците безаварийно движение по пътищата.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!