Петър Кадиев напусна редиците на ГОРД

Петър Кадиев
Областният координатор на ГОРД в Смолян Петър Кадиев се оттегля от структурата на обединението. Поводът е подмяната на листата с кандидати за народни представители от Смолянски избирателен район, която той е предложил.
До днес Кадиев беше областен координатор на Гражданско обединение за реална демокрация в Смолян. „Това е една структура с нестопанска цел, чийто идея бе  промяна на статуквото и начина на работа в следващия парламент. Проблемът е, че тези идеи се подмениха. Листите, които аз предложих за кандидатстване в нашата централа бяха подменени. Аз не мога да не бъда солидарен с моите хора, тези които бяха непрекъснато с мен и всъщност заедно трябваше да постигнем промяната. Ето защо взех това решение, макар и трудно”, каза Петър Кадиев. Той обясни, че за създаване на структурите на ГОРД в Смолянска област е хвърлих страшно много усилия и пари. „Досега финансирането на всичко това е било само от мои лични средства.Пожелавам успех на тези, които ще поемат ръководството на ГОРД в Смолян. Моето участие беше до тук”, каза досегашният областен координатор на обединението.
Листата, с кандидати за народни представители от Смолянски избирателен район, която Кадиев е предложил, е водена от самият него. В нея са още арх. Елисавета Метишева - гл. архитект на община Мадан; инж. Асен Братанов - началник отдел в община Баните; Марко Беширов от Смолян; инж. Валентин Ружинов от Рудозем; Стамен Гочев от Неделино; Владимир Енчев от Златоград; Димитър Варджиев от Смолян.
„Това са стойностни хора, доказали се в професионалната сфера, хора, които не са се занимавали с политика”, каза още Петър Кадиев и добави: „Подмяната на всички тези хора няма да доведе до реализацията на идеите, за които сме работили, ето защо не мога да бъда в ГОРД”.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре