Menu
Петък, 16 Юни 2017 17:36

Пети детски празник край Смолянските езера

Написана от
Съюзът на инвалидите в Смолян и Младежката доброволческа организация „Чисти сърца“ проведоха петия по ред празник сред природата за деца с увреждания и техни приятели. Стартът на тази полезна инициатива бе даден през лятото на 2013 година с подкрепата на Европейския информационен център „Европа Директно“ – Смолян.
Тази година детският празник край Смолянските езера под надслов „Творим и спортуваме заедно“ се случи най-масов – 60 деца и 60 възрастни, техни приятели. На децата от Съюза на инвалидите и „Чисти сърца“ гостуваха по тяхна покана деца от дневния дом „Звънче“ и дома за настаняване на Каптажа, приятели от Дома за стари хора в с. Фатово и Дома за жени в с. Ровино. За всички тях  певческата група към Съюза на слепите в Смолян  през цялото време изпълняваше родопски и общобългарски песни. Децата се забавляваха  с играчки и балони, рисуваха, спортуваха и слушаха приказки с помощта на доброволците от „Чисти сърца“. За всички имаше обяд от ресторант „Чевермето“ на Пампорово, собственост на Тодор Пепеланов. За да бъде пълен, вълнуващ и полезен този ден, свой безценен благотворителен дял имат и  транспортната фирма на Албен Чавдаров, Ротари клуб в Смолян и частни дарители. Да поздрави децата дойде зам.-областният управител Владимир Гърбелов с почерпка от свое име и от името на областния управител Недялко Славов. На всички дарители и на присъстващите от сърце благодари  председателката на организацията на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева. Заяви, че всеки жест към децата с увреждания и към хората в нужда се връща с добри  мисли, с благодарност и пожелание за здраве и обща радост. Учителката по вероучение  Николина Жекина заяви, че винаги с готовност и приятелски чувства децата от "Чисти сърца" се вкючват в общите детски прояви, организирани заедно със Съюза на инвалидите, които са вече 26 от създаването на доброволческата организация досега.
 
„Чисти сърца“
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!