Menu
Събота, 22 Декември 2018 21:09

Петя Михалевска към 80 деца: „Радвам се, че сме заедно, бъдете успешни!“

Публикувана от Прочетена 2211 пъти
Петя Михалевска към 80 деца: „Радвам се, че сме заедно, бъдете успешни!“ снимки: Росица Примовска

В ресторант „Милано“ в Смолян дъщерята на покойния депутат Димчо Михалевски – голям приятел на децата от Съюза на инвалидите в Смолян, покани 80 момичета и момчета и родителите им  на празничен предколеден обяд. В подготовката  на тържеството помогнаха председателката на съюзната организация Захаринка Славчева и регионалният координатор Петя Николова. Получи се един красив, богат и затрогващ празник,  след който Петя Михалевска определи: „Това ми стига, когато гледах радостните им и красиви лица…“ За всички тях Петя донесе желани подаръци – играчки, дрехи, книги и др., които Дядо Коледа им ги връчи.

P1100998.JPG

Празникът бе открит със специален музикален поздрав към дарителката   от шестокласника-гайдар Димитър Дърмонев. А това отвори сърцата и за здраво  родопско хоро… Петя Михалевска го определи като страхотно изпълнение. Тя благодари на всички, които са помогнали празникът да се случи: „На първо място благодаря на Съюза на инвалидите в Смолян, на всички деца и родители, на всички хора  на Смолян, че ни приемате и ни позволявате заедно да доставим радост на децата на Родопите.

P1100996.JPG

За мен е много важно да сме заедно и винаги с нетърпение очакват този ден.  Радвам се, че всяка година се включват  все повече хора, не  оставам сама… Подкрепят ме тези, които носят доброта, милосърдие и най-вече планината Родопа в сърцето си. Истински хора. Специална  благодарност на Иван Френкев, Дора Янкова и Здравка Кавалова от Смолян, на майка ми Наталия  Михалевска и  леля ми Светла Михалевска от Кърджали, на Николай Бериевски от София.  С тях продължаваме една прекрасна инициатива на един истински родопчанин баща ми Димчо Михалевски. За него беше ДЕНЯ  НА ГОДИНАТА, в който да е заедно с децата на Смолян и да им се радва.“

P1110056.JPG

Когато на Коледа през 2012 г. депутатът  инж. Димчо Михалевски за трети път направи празник за децата  с увреждания  в Смолян, председателката Славчева го покани да стане член на Съюза на инвалидите с думите, че институцията има нужда от здрави хора, които да помагат в беда, за да може животът им да е по-лек. Той отговори: „Децата са мои приятели, винаги ще ги подкрепям и подпомагам, а вие бъдете живи и здрави, силни и единни. Заедно ще решаваме всички въпроси.“ След година и два месеца на 18 февруари 2014 г. той си отиде на 49-годишна възраст. Тогава разбрахме колко много хора го обичат.

P1110030.JPG

Сега дъщеря му, заедно със семейството и приятели, продължават да радват децата с увреждания, да изпитват удоволствие, че са заедно. Да умножават добротата и да дават пример  за милосърдие, което по думите на Петя е лек за всички нас. Днешният празник го показа. В него се включиха със свои прояви и подаръчета за девета поредна година децата доброволци от храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян, наследници на „Чисти сърца“, а също така за трети път ученици от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян, а  за първи път и ученици от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Рудозем. Красиво е, когато деца от различни градове са заедно и се разбират, искат да са добротворци. Към тях се включиха също гайдарят Димитър Дърмонев и учителката Мария  Бабаджанкова, която показа на децата как се изрисуват личица, за да се преобразят в приказни герои. Разбира се, че водеща бе известната сладкодумка Веселина Бабаджанкова  за кой ли пореден път!  Заедно с озвучителя Бисер през цялото време поддържаха настроението на ниво.

P1100939.JPG

Ръководителките Захаринка Славчева и Петя Николова благодариха на дарителката Петя Михалевска с най-сърдечни слова и й подариха  от свое име и от името на майките и децата  красиво пано и  плетена кошница, пълна с  родопски билки за чай и бурканчета с различни  домашни сладка и мед, чаши с пейзажи от Смолян. Подариха  ръчно изработен сувенир от Съюза на слепите. Благодариха и на приятелите, които всяка година подкрепят коледния празник  - Димитър Джамбазов, Албен Чавдаров, Стефка Милева, на управителя на  ресторанта Венко Димитров  и екипа му. С обща радост и усилия празникът стана важен за децата.

Росица Примовска

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!