ПГТТ "Христо Ботев" - Смолян предлага занимание по интереси - Картинг

ПГТТ "Христо Ботев" - Смолян предлага занимание по интереси - Картинг ПГТТ "Христо Ботев" - Смолян предлага занимание по интереси - Картинг ПГТТ "Христо Ботев" - Смолян предлага занимание по интереси - Картинг ПГТТ "Христо Ботев" - Смолян предлага занимание по интереси - Картинг
С цел пълноценно използване на свободното време и тази година желаещи ученици сформират клуб „Картинг“ – едно от заниманията по интереси, предлагани в  гимназията.
 
Целта е учениците да се запознаят с устройството на карта, да усвоят правилата за сигурност, безопасност и принципи на пилотиране, използваните флагове при състезания и сигнализация. Също така,  преди  всичко да подобрят психомоториката си, да придобият умения за пилотиране на картинг, да развият волеви качества. Учи младежите да бъдат изключително концентрирани, издръжливи, в добра физическа форма и рефлекси, но най-вече когато пилотират да бъдат разумни и дисциплинирани.
 
В региона няма друго училище, което предлага такова занимание по интереси,  разполага със собствен полигон, на който учениците могат да пилотират. В момента картовете са два. Всички желаещи ученици могат да се възползват и да пилотират, но учениците, изучаващи специалност "Автотранспортна техника" са с предимство. 
 
Гимназистите с голям интерес посещават заниманията на клуб "Картинг" с ръководител инж. Петър Славов.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре