Menu
Четвъртък, 08 Юни 2017 18:05

Плакет от кмета Мелемов и награди получават победителите в конкурса „Добротата в моя клас”

Написана от
Плакет от кмета Мелемов и награди получават победителите в конкурса „Добротата в моя клас” снимка: община Смолян
Плакет от кмета Мелемов и награди получават победителите в конкурса „Добротата в моя клас”Вече са ясни победителите в конкурса „Добротата в моя клас”. Кампанията бе обявена и стартира през месец февруари т.г. под мотото  „Живот без агресия и без дрога”.  Инициативата е  на  Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните / МКБППМН/ и Превантивно – информационен център по наркотични вещества, Младежки общински ученически съвет към Община Смолян и Инспектори Детска педагогическа стая към РУ на МВР.
Инициаторите са имали желание и стремеж да  ангажират мисленето на нашите деца с полезни, приятни и положителни начинания. Целта е младите хора да се включат в едно своеобразно състезание изискващо - доброта, толерантност, дисциплина, благотворителност, постижения и активност.
В състезанието се включиха ученици по паралелки и училища както следва:
 
Начален етап:
1. ОУ „Проф. д-р Асен Златаров”            -  ІІІ „В клас;
2. ОУ „Юрий Гагарин”                     -  ІІІ      клас.
 
Среден курс:
1. ОУ „Проф. д-р Асен Златаров”            - VІ „А” клас;        
2. СУ „Св. Св. Кирил и Методий”            - VІ „А” клас;
3. ОУ „Юрий Гагарин”                    -  V         клас;
4. ОУ „Юрий Гагарин”                     - VІІ       клас.
 
Горен курс:
1. СУ „Св. Св. Кирил и Методий”            - ІХ „А” клас;
2. ПГПЧЕ „Иван Вазов”                - ХІ „В” клас.
 
В групата на най-малките ученици се отличават  ІІІ „В” клас от   ОУ „Проф. д-р Асен Златаров” с проявеното милосърдие, съпричастност и лична грижа към болен съученик. Децата проявят интерес и взимат участие в социални и обществени каузи, благотворителни базари и концерти.
Най-многобройни са инициативите  при децата от среден курс.
 
VІІ клас от ОУ „Юрий Гагарин”    се откроява от останалите участници по многобройните активности, свързани с благотворителност, толерантност и непримиримост към агресията на пътя и в училище, грижа към чистота в природата и хармонията в човешките отношения.
Похвална е дейността на учениците от Езикова гимназия „Иван Вазов” – ХІ „В” клас, заради заявената гражданска позиция към актуални теми от социалния живот, чрез организиране на ежегодни благотворителни концерти и базари в помощ на нуждаещи се хора. Активна е дейността на класа и участието им в множество училищни и международни проекти.
Дейни в училищния и обществен живот са и учениците от ІХ „А” клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий”,  които проявяват грижа към по-малките ученици, толерантност към съучениците си и активни в училищни и обществени прояви.
Благодарим на всички класове, които се включиха в инициативата и споделиха за толерантността, уважението и благотворителността.
Вярваме, че всяко дете е добро, но всички деца обединени в една кауза се превръщат в добротворци, заяви зам.-кметът Марин Захариев, който е и председател на МКБППМН.
Плакет от кмета Николай Мелемов и награди получават  победителите в конкурса „Добротата в моя клас”.
Наградата на ХІ "В" клас от Езикова гимназия „Иван Вазов” ще бъде връчена в петък, 9 юни, в 9,45 часа в класна стая №406.
 
Пресцентър на община Смолян

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!