Menu
Четвъртък, 28 Септември 2017 12:32

Планетариум – Смолян се включва в Европейската нощ на учените

Написана от
Прочетена 1262 пъти
Планетариум – Смолян Планетариум – Смолян

На 29 септември (петък) България участва за 11 – ти път, с мащабна програма в 11 града, в Европейската нощ на учените.

Това мега събитие се случва едновременно в цяла Европа и винаги се провежда в последния петък на месец септември. Университетите и научните институти отварят врати и организират събития за широката публика.
Целта на Европейска нощ на учените е да докаже, че наука има навсякъде около нас и е еднакво важна за всички ни, независимо от възраст и занятие, а учените са хора с изключително вълнуващи професии.

Планетариум – Смолян е една от институциите, които ще посрещнат свопите гости и дадат възможност на малки и големи да се докоснат до света на астрономията и се запознаят с работата на астрономите – професионалисти.
Програмата започва в 20:00 часа и включва нови сеанси в звездната зала, изложба и презентация посветени на най-великия и влиятелен учен живял някога – физик, математик, астроном, философ и богослов – Исак Нютон, и наблюдение с телескоп, при ясно небе.

Вселената е изпълнена с безброй невероятни обекти. Самата мисъл да надникнем отвъд границите на човешкото зрение е пленителна.
Присъединете се към нас в Европейската нощ на учените и опознайте науката докато се забавлявате!

За повече информация – фейсбук страницата на Планетариума!

Планетариум - Смолян

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!