Планинарска среща в памет на Христо Христов

Планинарска среща в памет на Христо Христов Планинарска среща в памет на Христо Христов Планинарска среща в памет на Христо Христов Планинарска среща в памет на Христо Христов Планинарска среща в памет на Христо Христов
Днес за поредна година се проведе планинарска среща в памет на алпиниста Христо Христов на изкуствената стена за катерене при екопътека „Невястата” над параклиса „Свети Пантелеймон” по пътя Смолян - Пампорово.
 
По стъпките на Христо Христов ще тръгнат много деца, организирани от Спортния клуб по алпинизъм в Смолян, носещ неговото име.
 
През 2004 г. 26-годишният скулптор се отправи към Покрива на света. С много обич тръгна от родната Родопа планина, която синовно го прегърна и изпрати с гайди и чанове. На 20 май смолянчанинът изкачи Еверест по североизточния ръб без допълнителен кислород. На слизане от върха остана завинаги в ледената прегръдка на осемхилядника в Хималаите.
,,Неизвестността, евентуалните трудности, бих ли могъл да преодолея тези трудности, човъркат любопитството на човек и той тръгва", казва алпинистът Дойчин Василев и е категоричен: ,,Смелите няма да свършат."
 
На снимките : Скаути от клуб "Родопски скаут " 
 
Източник: Весела Василева
 
Снимки: Благой Янковски
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре