Плюсове и минуси на кредити без поръчител

Плюсове и минуси на кредити без поръчител

Повечето от вас са информирани, че при част от кредитните продукти има изискване за посочване на поръчител, но знаете ли какви са плюсовете и минусите на това условие? Прочетете следните редове, за да сте още по-подготвени и да можете да извършите по-информиран избор.

Поръчител е лицето, което гарантира погасяването на кредита ви чрез своите доходи, ако по някаква причина – загуба на работа, хоспитализация, невъзможност да изплащате кредита си и т.н, преустановите плащанията. Основните минуси на заема с поръчител са два – морален и практичен.

От морална гледна точка, ако сте отговорна и съвестна личност, ще ви тежи вероятността да поставите друг човек в затруднено положение, взимайки от доходите му, ако се наложи да изплаща кредита ви. Ако е близък или роднина, това може да бъде причина и за трайно влошаване на отношенията ви. Имайте предвид и че ставайки ваш поръчител, съответният човек може да понижи шансовете си да получи одобрение на своя молба за кредит, особено ако вие сте нередовни с погасяване на вноските си и това се превърне в негово задължение. 

От практична гледна точка затрудненията идват от необходимостта да намерите лице, което да е съгласно да бъде ваш поръчител. То трябва да бъде със сигурни доходи и чисто кредитно досие, за да бъде одобрено в тази роля от съответната банкова институция.

Основните плюсове на кредитите с поръчител са свързани от една страна със спокойствието, че има кой да поеме задълженията ви и да ви помогне в случай на непредвидени ситуации и финансови затруднения, а от друга с възможността да бъдете одобрени за по-голяма сума, когато това е изискване на финансовата институция.

Ако ви притеснява възможността от непредвидени ситуации, които да ви попречат да изплащате кредита си, но не желаете или нямате възможност да посочите поръчител, решението е онлайн кредит без поръчители със застраховка за загуба на живот, трайна безработица, хоспитализация или трайно намалена работоспособност. TBI Bank отпуска такива кредити със застраховка, при които ще получите помощ при възникване на неблагоприятни обстоятелства под формата на частично или пълно изплащане на остатъчната част от вашия кредит от застрахователя. 

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре