По магистрала „Марица“ вече се пътува от Димитровград до ГКПП „Капитан Андреево“

АМ „Марица“
Шофьорите вече преминават по новото дясно платно на АМ „Марица“ между Свиленград и Капитан Андреево - от км 99+820 до км 108+510. Общата дължина на отсечката е 8,6 км. съобщиха от АПИ.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова връчи на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров разрешението за ползване на обекта. Водосвет за здраве и безаварийно пътуване по новата отсечка отслужи на пътен възел "Свиленград" отец Константин. Днес завършва 35-годишното строителство на обекта. Надявам се това да е краят и на дългогодишния преход, каза министър Павлова. Първото превозно средство, което премина по новото дясно платно, минути след освещаването, бе ТИР с регистрация от област Пловдив.

Лявото платно на АМ „Марица“ от 99-ти до 108-ми километър е изградено през 80-те години. Строителството на дясното започва през 2013 г. след като правителството осигури средства за стартиране на строително-монтажните работи. В участъка има 6 селскостопански подлеза, 2 надлеза и мост над река Канаклийска. Надлезът при км 102+550 осигурява безконфликтното пресичане на АМ „Марица“ с пътя Свиленград – Пъстрогор, а съоръжението при км 103+832 с пътя Свиленград – Левка.

АМ “Марица” е по протежението на Транс-европейската транспортна мрежа и ще свързва АМ „Тракия” при пътен възел „Оризово“ с Капитан Андреево на българо-турската граница. Част е от европейския транспортен коридор №IV и от Трансевропейската автомагистрала „Север-Юг”. Общата дължина на АМ „Марица“ от връзката с АМ „Тракия“ до ГКПП „Капитан Андреево“ е около 117 км.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре