По проект деца от Смолян и Момчиловци видяха що е овцеферма и правиха сувенири от вълна

Около 50 малчугана от Смолян и Момчиловци се учиха да изработват сувенири от вълна. Преди това децата видяха и от къде идва вълната. Мероприятието бе по проект, наречен "Фамилната
ферма – ефективен начин за опазване на местното биологично разнообразие и традиции в Средните Родопи (опазване на каракачанската овца)”, изпълняван от МИГ с. Момчиловци. В двудневното обучение се включиха деца от Младежкия православен център “Чисти сърца” при храм "Св. Висарион Смоленски".
Децата посетиха овцефермата на д-р Стойчо Данчев в село Момчиловци, водени от Константийският епископ Антониий. Там видяха как се отглеждат овцете и опитаха домашно мляко и сирене. След това се учиха да изработват сувенири от вълна под ръководството на  Симеона Савова - художник с опит в приложното изкуство и преподавател в  православния център.  Като награда за старанието си получиха безвъзмездно материали за по-нататъшните си занимания в клуба по приложни изкуства. Част от изработените сувенири ще бъдат представени на следващата изложба базар, която православният център ще организира.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре