Menu
Понеделник, 06 Август 2018 18:42

Побратимените Полковник Серафимово и гръцкото село Селино празнуваха заедно

Публикувана от Прочетена 1003 пъти
Побратимените Полковник Серафимово и гръцкото село Селино празнуваха заедно снимки: Сдружение Серафимово

По покана на Георгиус Костопулос-кмет на гръцкото село Селино, община Авдира, група от село Полковник Серафимово участва в празника на селото на 4 август т.г. Двете села са побратимени и поддържат приятелски отношения вече седма година, като си разменят гостувания.

Серафимовският кмет Христо Мусорлиев, Председателят на Читалището-Съби Кайджиев и Съпредседателят на селското Сдружение – Радка Тунева-Янчевска проведоха работна среща с гръцките си колеги, на която се набелязаха бъдещи съвместни дейности. На тържеството бе прочетен поздравителен адрес към кмета и населението на гръцкото село от името на населението на село Полковник Серафимово.

Специални поздравления бяха поднесени и на кмета на община Авдира, който почете тържеството и родопската група. До късно вечерта продължиха срещите с приятели, пяха се песни, виеха се гръцки и родопски хора, както и се вдигаха наздравици за здраве и бъдещи съвместни срещи. Организатор на празника бе местния спортен клуб „Атлас“. За преодоляване на езиковата бариера заслугата беше на преводача Иван Атанасов.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!