Menu
Събота, 28 Октомври 2017 06:57

Почетен кристален знак на община Смолян за Филиала на ПУ „Паисий Хилендарски” по повод двойния празник на престижната образователна институция

Публикувана от Прочетена 1527 пъти

Зам.-кметът Венера Аръчкова връчи отличието на проф.д-р Илиян Иванов и поздрави ръководството и  академичната общност на Филиала от името на кмета Мелемов

С научна конференция в Смолян  се отбелязва 55 години от създаването на Учителския институт  и 20 години от преобразуването му във Филиал на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Научният форум бе открит днес в залата на Планетариума. На него присъстват ректора на ПУ проф.д-р Запрян Козлуджов, директора на местния филиал – проф.д-р Илиян Иванов, представителите на научната общност, организаторите и участниците в Националната научна конференция „Образование и наука за личностно и обществено развитие”.

Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави от името на кмета Николай Мелемов ръководството и академичната общност на ПУ” Паисий Хилендарски” – филиал Смолян. В поздравителния адрес се казва:

„Филиалът на Пловдивския университет в Смолян е престижна образователна и научна институция, будно академично средище за знания и наука, което обичаме и с което се гордеем. Двойният празник на съвременното висше учебно заведение, което е наследник на дълголетната образователна традиция на Учителския институт в Смолян, е прекрасен повод за заслужена радост и удовлетворение, за равносметка и оптимистичен поглед към утрешния ден, в който ще се развива и утвърждава неговото европейско бъдеще.

Успешно реализирали се възпитаници на Филиала на Пловдивския университет в Смолян има в почти всички региони на страната. Те намират достойно професионално поприще в различни сфери на обществения живот. Няма по-значима отплата от това за всеотдайния труд и на преподавателите, и на студентите.  От  сърце Ви желая здраве и самочувствие, успех и много настроение на юбилейните тържества.”

Венера Аръчкова връчи на проф.д-р Илиян Иванов Почетен кристален знак на община Смолян. Той благодари и посочи, че Филиалът на ПУ е утвърдена образователна институция в Смолян, която се гордее със своите научно-изследователски постижения. На конференцията ще бъдат изнесени повече от 70 доклада, а на събитието ще си даде среща академичната общност от цялата страна.   

Проф. д-р Запрян Козлуджов каза при откриването на форума, че образователната институция е изключително важна за цялата област. И за да има Смолян бъдеще трябва да се задържат младите хора.    

Научният форум продължава и в събота, 28 октомври,  с  Kpъглa мaca нa тeмa: „55 гoдини пeдaгoгичecĸo oбpaзoвaниe в Cpeднитe Poдoпи – peтpocпeĸтиви и пepcпeĸтиви. Събитието започва в  9.00 чaca в Зaceдaтeлнaтa зaлa нa ΠУ, Филиaл-Cмoлян.

Пресцентър на община Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!