Покана

.
Преди десет години сдр. “Родопски хайдути”, вдъхновено от историята на една забравена и порутена духовна крепост, започна реставрирането и консервацията на параклис „Св.Георги“ в местността Гергевица, над родопското село Дряново, община Лъки . 
 
   Именно от там тръгнаха много приятелства с местни жители и хора, които бяха повлияни от идеята за възстановяването на параклиса, което вече е факт.
 
   Това се дължи на първо място на Божията воля, че ни събра и обедини на едно свято място. 
 
   Въпреки бюрократични спънки и обикаляне по институциите, подкрепата на местните хора не закъсня и те изиграха своята основна роля в строежа на параклис „Св.Георги“. Няма да си позволим да споменаваме имената на всички, защото те са много. Но бройката може би не е толкова важна в случая, а по-важното е че всеки помогна с каквото му е по силите. Едни правеха пататници и клинове, други провадаха барканица, трети помагаха с материали и безвъзмезден труд. 
 
   Всичко това, сформирано и организирано под формата на постоянни бригади, от всички краища на Родопите и близките градове, та чак до Пловдив , София и чужбина . 
 
          Уважаеми жители на с. Дряново,
   Уважаеми членове и сподвижници през годините на сдр.Родопски хайдути,
    Вие ще получите най-голямата награда, която няма да има стойностен мерител. А това е именно признателността на поколението българи, които ще се прекланят пред името на свети Георги и ще си спомнят за тези “обикновени” хора с огромни сърца, които съумяха да допринесат за осъществяването на едно свято дело. 
 
Дълбок поклон пред Вас ! 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре