Menu
Неделя, 20 Август 2017 14:31

Поклон пред паметта ти, Шампионе !

Написана от
Прочетена 3254 пъти

Ръководството на община Смолян и кметът Николай Мелемов  поднасят най-искрени съболезнования и изразяват  дълбоката си съпричастност към семейството, близките и  родствениците на Величко Чолаков по повод неговата внезапна смърт

Ръководството на община Смолян и кметът Николай Мелемов  поднасят най-искрени съболезнования и изразяват дълбоката си съпричастност към семейството, близките и  родствениците на Величко Чолаков по повод неговата внезапна смърт. В съболезнователния адрес се казва:

„С голяма болка посрещнахме вестта за внезапната кончина на един от най-изтъкнатите ни спортисти –тежкоатлети, почетният гражданин на Смолян – Величко Чолаков. Десетки пъти той ни изправяше горди от огромната сила, мощ и  упоритост, с които постигаше успехи в спорта и живота.  Сега ще постоим отново прави, за да го изпратим в последния му път. Величко ще остане пример за всички, които ще се посветят на този най-български спорт – вдигането на тежести, пример за всички, които ще поемат по неговия път на състезател и треньор.  Пример за всички, които ще бъдат отдадени на обществото и гражданите на Смолян. Той няма да отнеме нищо от себе си. Той ще остане при нас с успехите си, със силата си, с младостта си, любовта си към семейството и наследниците си.

Величко ще остане завинаги в сърцето на хората от  Родопите.

Поклон пред паметта ти, Шампионе !  „  

Величко Чолаков е роден на 12 януари 1982 г. в  Смолян.

Участва на Олимпийските игри в Атина през 2004 г. и печели бронзов медал в категория над 105 кг. Той е единственият български щангист с медал от олимпийски игри в най-тежката категория.

В същата категория става световен шампион във Ванкувър и европейски шампион в Украйна. Висок е над 2 метра и тежи около 160 кг. През януари 2006 г. е поканен от Арнолд Шварценегер да участва в турнира „Арнолд Класик“ в САЩ.

Олимпийският ни  шампион от четири  години беше треньор на Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ – Смолян.

Пресцентър на община Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!