Menu
Петък, 15 Декември 2017 07:20

Полицията започна проверка на инцидента с падналата мазилка в болнична стая в Смолян

Публикувана от Прочетена 1232 пъти
Полицията започна проверка на инцидента с падналата мазилка в болнична стая в Смолян снимка: dariknews.bg

Полицията в Смолян започна проверка на инцидента с падналата мазилка в една от стаите на Родилното отделение в болницата в града, научи Дарик.

Колегите от Районното управление изясняват всички обстоятелства по случая“, коментира пред Дарик говорителят на полицията в Смолян Цветелина Черкезова. Според информация от Областната дирекция на МВР, униформените ще установяват дали се касае за престъпна небрежност.

Припомням, във вторник следобед, мазилка от тавана се откърти и падна на сантиметри от бебе и неговата майка във “ВИП сектора“ на родилното отделение на смолянската болница. В същия момент в стаята освен 21-годишната родилка Ваня Табакова и момиченцето родено преди ден – Златка, са били още бабата Сийка Масурска и една от медицинските сестри.

Усещайки, че пада нещо от тавана, сестрата се навела над бебето, което било в повивалника. Секунди преди това бабата също видяла, че се рони мазилка и веднага след думите ѝ: “Да не би да падне тавана“, парче от него рухнал на пода, между болничното легло, детското креватче и шкафчето в стаята. За щастие няма пострадали при инцидента.

Още същия ден, директорът на болницата д-р Марин Даракчиев назначи проверка по случая, като забрани настаняването на нови родилки във въпросния сектор.

Източник: dariknews.bg

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!