Menu
Петък, 13 Април 2018 17:19

Полски културни забележителности са представени в гостуваща изложба в Смолян

Публикувана от Прочетена 1833 пъти

В Смолян ще гостува изложбата "Полша - страна на забележителности, включени в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО", съобщиха от Регионалния исторически музей. Експозицията ще се открие на 16 април в залите на РИМ-Смолян, предаде БТА.
Изложбата на Полския институт в София е посветена на 18 април - Международен ден за опазване на паметниците на културата. Представени са уникални исторически и природни богатства на Полша. Страната се гордее с историческите централни квартали на Краков и Торун, както и със Стария град на Варшава, уточняват от РИМ. Музейните експерти напомнят, че Полша е известна и със забележителните си природни обекти, градини и дървени църкви - свидетелства за изкуството на старите майстори-занаятчии и с религиозните си обекти, в които продължава да кипи живот.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!