Помощният персонал от детските градини да се включи в здравни и социални дейности обмисля Община Смолян

Марин Захариев

Помощният персонал  от детските градини да бъде включен в здравни социални дейности. Това обмисля община Смолян. „В момента правим анализ. Знаете, че учителите работят дистанционно, педагогическият персонал в детските градини имат доста отпуски. От МОН препоръчват помощният персонал да бъде включен в здравни и социални услуги. До момента те чистеха отпуски.

След Великден ще създадем организация тези, които имат желание, да участват в такива дейности“, каза зам. кметът Марин Захариев. Като варианти за работа посочи дезинфекция на държавни и обществени дейности, помощ при изпълнението на проекта „Топъл обяд“, който ще стартира през май и юни и ще обхване 170 човека от общината. „Към момента нямаме голяма нужда, поне докато не стартира „Топъл обяд“. Надявам се да не се засили необходимостта от допълнителна помощ и в болницата.

Със социалните услуги, със социален патронаж правим така, че да достигнем до най-уязвимите хора, които са сами в къщи, да не останат без грижа“, каза още Захариев. Освен това на заседание на Общински съвет Смолян, което вероятно ще се състои в края на месец април, ще бъде предложено на общинските наематели, засегнати от кризата, да им бъде намален или опростен наема. „Това е в правомощията на Общинския съвет и е една добра мярка, насочена към бизнеса“, добави зам. кметът Марин Захариев.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре