Малки обяви - Смолян днес!

Попълваме декларациите с баркод

Попълваме декларациите с баркод

Годишната декларация за облагане на доходите с баркод вече е публикувана на интернет страницата на НАП – www.nap.bg. Формулярът с баркод изчислява автоматично дължимия данък след попълване на информация за получените доходи, внесените осигурителни вноски, ползваните облекчения, напомнят от НАП. Електронната декларация трябва да се изтегли на компютър от интернет страницата на Агенцията – www.nap.bg  и да се попълни „офлайн“. Подаването на декларация с баркод гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимият данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход.

От НАП напомнят също, че изпращането на декларация с баркод предполага и по-бързо възстановяване на надвнесен данък. Това е така, защото не се налага допълнителното обработване и попълване на данните от тези декларации ръчно, тъй като информацията директно се прехвърля от формуляра след сканирането на баркода. Подаването на декларацията с баркод става чрез изпращане по пощата или на място в  офис на НАП в Смолян.

Физическите лица, които подадат декларация за доходите си до края на март по електронен път, получават 5% отстъпка от данъка. От 1 март се очаква работодателите да са подали данните за изплатените доходи на служителите си, което допълнително улеснява попълването, тъй като не е необходимо да се изисква бележка за дохода от работодателя, съобщиха от НАП - Смолян.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре