Популярни личности се продадоха на търг в подкрепа на по-качественото образование в България

Популярни личности се продадоха на търг в подкрепа на по-качественото образование в България Популярни личности се продадоха на търг в подкрепа на по-качественото образование в България Популярни личности се продадоха на търг в подкрепа на по-качественото образование в България Популярни личности се продадоха на търг в подкрепа на по-качественото образование в България

В навечерието на Международния ден на учителя каузата за подобряване на българското образование обедини с вдъхновяващ размах най-известната българска chef готвачка, популярни актьори, тв водеща, румънския посланик, успешни български предприемачи, родни спортисти и бизнес лидери. Всички те и още над 160 гости набраха над 250 000 лв. за работата на фондация „Заедно в час” по време на 11-ия Благотворителен търг на звездите.

Събитието се проведе вечерта на 4 октомври 2022 г. в хотел Hyatt Regency Sofia. Организатори са фондация „Заедно в час” в партньорство с Българския форум на бизнес лидерите и със спонсорството на А1 (генерален спонсор), Dundee Precious Metals, Kinstellar и партньорството на винарска изба „Вила Мелник” и Coca-Cola HBC.

В нестандартното събитие се включиха 15 звезди и представители на над 60 компании от различни бизнес сектори. По време на търга гостите наддаваха за два часа от времето на популярни личности с впечатляващи лични и професионални истории от българската култура, предприемаческите среди, медиите, спорта и други. Като съмишленици на мисията на „Заедно в час”  всички звезди даряват своето време като лектори, водещи на работилници, за тиймбилдинг дейности и пр. 

В рамките на вечерта бяха набрани над 250 000 лв., които ще бъдат инвестирани в обучението, развитието и подкрепата на учителите и училищата в програмите на „Заедно в час”. За втора поредна година наддаването за chef Силвена Роу достигна най-висока сума за вечерта – 40 000 лв. Тя предложи на гостите ексклузивна вечеря и кулинарно преживяване в първия ѝ български ресторант още преди неговото официално отваряне в цетъра на София, както и лекция на тема „Дълголетие – как да живеем по-дълго, като поддържаме здравословен начин на живот“.

Оспорвани наддавания имаше още за тв водещата Деси Стоянова, актьорите Весела Бабинова и Филип Буков, както и за специален ден с българските електрически картове на Kinetik Automotive. Част от звездите на вечерта се вдъхновиха и предложиха на търга допълнителни дейности, за да насърчат гостите да увеличат даренията си за каузата. Така волейболистът Владо Николов обеща освен лекция на тема “Екипна работа” и вечеря, която ще сготви той самият. А Диана Стефанова, вицепрезидент „Регионални стратегии за развитие” във VMware, предложи освен лекция на тема “Жените лидери в технологичния свят” и разходка из българския офис на компанията.

Сред звездите, които подкрепиха събитието тази година, бяха още ултрамаратонецът Краси Георгиев, който ще направи работилница за физическа активност в офиса. Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян предложи вечеря в своя дом, която ще приготви заедно с гостите си. Диригентът Максим Ешкенази обеща гостуване на събитие и подари своята диригентска палка. Екстремният сноубордист Владимир Павлов, който е първият българин, спуснал се от осемхилядник, ще направи лекция за предизвикателствата и уроците от това постижение. Успешните български предприемачи Георги Къдрев, Ирина Обущарова и Ива Гумнишка също ще споделят своята професионална експертиза, като направят работилница „Иновативният начин на мислене”, консултация за работа с медии и изграждане на бранд идентичност, и лекция на тема „Хората и изкуствения интелект”.

Водещи на търга за втора година бяха Мария Силвестър и Митко Павлов. Те се погрижиха за доброто настроение на гостите и поддържането на интерес към всички наддавания.

„В „Заедно в час” вече повече от 12 години работим за това училището, без значение къде се намира – в квартала или на село, в столицата или малък град, да бъде среда-оазис и снимка на обществото, в което искаме да живеем: с отношения на грижа, солидарност и лична отговорност, с фокус върху развитие на потенциала на всяко дете и всеки учител. През работата си с учители и училища в цялата страна, с подкрепата на партньори от бизнеса, институциите и гражданския сектор не спираме да търсим решения и възможности всички деца в България да развиват потенциала си въпреки ограниченията на средата или ситуацията. Образованието е кауза за цялото общество, затова и се радваме, когато можем да обединим толкова успешни и вдъхновяващи хора от различни сфери да станат лица на тази кауза и да я подкрепят.”, сподели Траян Траянов, изпълнителен директор на “Заедно в час” за събитието.

„Радваме се, че за 11-а поредна година общността на отговорния бизнес се обединява с неправителствения сектор и популярни личности, за да подкрепим 
дългосрочно каузата за качествено образование за всички деца. За нас в Българския форум на бизнес лидерите е чест отново да сме съорганизатор на Благотворителния търг на звездите и фондация „Заедно в час“ и да дадем своя скромен принос за решаването на един ключов въпрос – в нашата страна да расте способно, мотивирано и активно ново поколение, което взема живота си в собствените си ръце“, коментира Антон Панайотов, заместник-председател на Българския форум на бизнес лидерите. 

За „Заедно в час"

Фондация „Заедно в час” вече 12 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Мисията на организацията е да развива нови учители, да подкрепя училищни екипи и да изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. 

„Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All

 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре