Поредна вандалска проява с изпочупени и изхвърлени пейки е установена в Пето ОУ „Юрий Гагарин”

Поредна вандалска проява с изпочупени и изхвърлени пейки е установена в Пето ОУ „Юрий Гагарин”
Поредна вандалска проява с изпочупени и изхвърлени пейки е установена в Пето ОУ „Юрий Гагарин”. От четири пейки едната е в реката до училището, а от другите е останал част от бетона, върху който са били монтирани. Директорката на училището Йорданка Дюлгерова е сигнализирала и полицията. Има съмнения, че грубата вандалска проява е извършена от тийнейджъри. Късно вечерта те се събират на групи, пушат, чупят и рисуват с графити. Дюлгерова посочи, че вече е поставено видеонаблюдение в двора на училището, за да бъдат заловени евентуалните извършители на хулиганските прояви.
Възмутително е как не се пази това, което е направено в полза на хората. През април т.г. каскадата на Новия център в Смолян осъмна изрисувана с графити и с хвърлена вътре в нея пейка. Община Смолян се обърна с призив към гражданите да подават сигнали за подобни вандалски прояви и да не бъдат безразлични към тях, защото в това имущество са вложени парите на всички данъкоплатци.
Всички тези случаи могат да се определят като примитивизъм, простотия и безхаберие, за които плащаме всички, коментират от местната управа на областния град.
През 2013 г. община Смолян започна подмяната на счупените и повредени пейки с нови, които произведе със собствен ресурс, за да не се харчат допълнително средства. Досега са поставени 400 нови пейки от кв.Устово до кино „Дружба” на различни места – спирки, около училищата, културните институции, детски градини, блокови пространства и др. Всички пейки се описват и завеждат в община Смолян, както е редно да се прави.
Хората забелязаха монтираните нови съоръжения и изразиха задоволството си , че няма да стоят прави по спирките, докато пристигне автобуса. Пейките се ползват от всички, но трябва да ги пазим от повреждане, призовават от община Смолян.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре