Menu
Четвъртък, 08 Юни 2017 20:39

Посланик Балтажи: „С община Смолян отдавна работим ползотворно и искам да продължим сътрудничеството си”

Написана от
Посланик Балтажи: „С община Смолян отдавна работим ползотворно и искам да продължим сътрудничеството си” снимка: община Смолян
Дипломатът благодари на  кмета Мелемов, който две поредни години организира и посреща  на лагер в Смолян деца, пострадали от военните събития в Украйна  
 
Украинският посланик Микола Балтажи се срещна с кмета Николай Мелемов. Това е петото официално посещение на дипломата в Смолян.
С община Смолян отдавна работим ползотворно и искам да продължим сътрудничеството си, а с кмета Мелемов сме в прекрасни приятелски отношения, обяви Негово Превъзходителство. Посланик Балтажи и градоначалникът на Смолян обсъдиха въпроси касаещи двете страни.
Дипломатът  представи ситуацията в Украйна, Донбас, в Крим, как се осъществяват реформите от Украинското правителство и пътя на страната към  европейската интеграция. От  11 юни т.г. украинците ще получат правото свободно да пътуват из Европа, тоест безвизовия режим става реалност.  Убеден съм, че България и Украйна имат голям потенциал, който трябва да се използва за бизнес, икономика, културни връзки и туризъм, посочи Балтажи. Най-важно е да има икономически обмен, за да помогнем на наши фирми да установят контакти с украински. По този начин ще има реален икономически ефект от сътрудничеството ни, коментира и Мелемов.     
Постъпило е предложение от кмета на  град Хмелницки  от Западна Украйна за обсъждане възможностите за побратимяване със Смолян.
Балтажи благодари на  Мелемов, който две поредни години организира и посреща  на лагер в Смолян деца, пострадали от военните събития в Украйна.  

Виолета Филипова, Пресцентър на община Смолян
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!