Menu
Сряда, 12 Април 2017 17:15

Посланика на Република Финландия в Чепеларе

Написана от
Посланика на Република Финландия в Чепеларе снимка: община Чепеларе
На 11.04.2017 година Kметът на Община Чепеларе – г-жа Славка Чакърова, заедно със своите заместници и секретаря на Община Чепеларе,  посрещнаха Нейно Превъзходителство г-жа Пееви Блиники – Посланика на Република Финландия в България.
Срещата бе по повод посещението й във фабриката за ски „Амер Спортс България“, която е дъщерна фирма на „Амер Спортс Груп“ със седалище Финландия. „ Амер Спортс България“ е най-големия производител на ски в света и най-голямото предприятие в Смолянска област.
Г-жа Чакърова представи накратко Община Чепеларе в икономически, туристически, културен, образователен и спортен аспект. Най-обсъждани  бяха темите за обединението на двете ски зони в една -  „Пампорово – Мечи чал“ и влиянието на „Амер Спортс България“ в региона.
Г-жа Блиники бе очарована от природата и възможностите за туризъм през цялата година. Тя се надява, чрез рекламата на новия ски-център „Пампорово – Мечи чал“ все повече туристи да посещават Родопите, чието име тя изговаря без затруднение.
Заместник – кметът  Георги Костадинов наблегна на развитието на спортните клубове и разясни връзката между традициите и успехите в спорта с произвеждането на ски в Чепеларе. Сподели още, че финландсаката  „Амер Спортс Груп“ може да е спокойна, че има достойни представители в лицето на ръковдството на „Амер Спортс България“ и винаги са добре дошли.
Г-н Пантелей Мемцов  - заместник-кмет Община Чепеларе обърна внимание на предстоящия Интерски Конгрес  през 2019 година в Пампорово, където ски – учители от цял свят ще обменят опит, което само по себе си говори за нивото на световния курорт.
Срещата завърши с покана за предстоящите празници по случай 24 май - Празник на град Чепеларе, които се честват в продължение на цял месец.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!