Посланикът на Иран получи овчарска гега от кметове в носии

Посланикът на Иран получи овчарска гега от кметове в носии Посланикът на Иран получи овчарска гега от кметове в носии Посланикът на Иран получи овчарска гега от кметове в носии Посланикът на Иран получи овчарска гега от кметове в носии Посланикът на Иран получи овчарска гега от кметове в носии

Овчарска гега и ръчно тъкана торба с биопродукти получи посланикът на Иран от представители на Сдружението на кметовете на кметства в Република България /НСККРБ/ по повод иранската нова година.  Н. Пр. Сейед  Мохаммад  Джавад  Расули прие в посолството 15 кметове на малки населени места за празника Норуз, който се чества на 20 март т. г. От уважение към посланика и гордост от националната си принадлежност, част от делегацията бе облечена в народни носии от различните региони на България. Председателят на сдружението подари на дипломата портрети на Ботев и Левски.

„Вие сте най-близо до хората в България и затова ви предлагам да обсъдим възможности за побратимяване между населени места в Иран и вашата страна, тъй като ни свързват много неща“, каза посланикът и демонстрира топло гостоприемство. Богатството на персийската култура и занаяти бе представено в изложба от изящно ръчно изтъкани килими,  съдове, миниатюри, дърворезба , кашмирена бродерия. Паралелно бе представена фотоизложба „Щрихи от съвременен Иран“ от обективите на български журналисти.  

   
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре