Menu
Вторник, 16 Май 2017 12:57

Посланикът на Кувейт остана очарован от екопродуктите, предлагани в шатрата на Община Смолян по време на VІ- ия национален събор на овцевъдите в Арбанаси

Написана от

Посланикът на Кувейт Н. Пр. Якуб Алатики остана очарован от екопродуктите, предлагани в шатрата на Община Смолян по време на Шестия национален събор на овцевъдите, който се проведе от 12 до 14 май в Арбанаси. Пчелен мед, сладко от горски плодове и различните чайове впечатлиха дипломата, който обеща да гостува в Родопите при първа възможност и да обсъди възможностите за сътрудничество в региона.

Щандът на Община Смолян на Петропавловските поляни край Арбанаси се превърна в за поредна година в атракция по време на тазгодишното издание на събора. Прочутият майстор сиренар от Бориково Салих Паша демонстрираше как се прави брънза.

Хит сред надошлите от близо и далече гости стана родопското чеверме, приготвено от Манол Пелтеков от Солища. Родопчанки приготвиха пататници и други родопски деликатеси с които посрещаха гостите на събора в шатрата на Община Смолян.

arbanasi

В трите дни на събора община Смолян бе представена от кметовете на Момчиловци и Соколовци, както и от местни овцевъди, кулинари и разбира се примата на родопските лакърдии Веселина Бабаджанкова. Рекламата на предстоящия фестивал на киселото мляко в Момчиловци предизвика интереса към събитието, което ще се проведе от 8 до 10 септември т. г. в родопското село.

В рамките на събора, Съюзът на овцевъдите в Европа учреди представители на браншови организации от 21 европейски държави. На кръгла маса за сектора на 13 май 2017 г. във Велико Търново те стартираха организацията с меморандум за партньорство.

Пресцентър на община Смолян


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!