Menu
Сряда, 15 Май 2019 19:30

Последният звънец удари за дванадесетокласниците в Мадан

Публикувана от Прочетена 898 пъти
С незабравими мигове и радостни емоции, удари и последният училищен звънец за 12-тите класове в училищата в Мадан.

Церемонията в СУ „Отец Паисий” започна с предаването на училищното знаме на следващата смяна знаменосци и продължи с музикалната програма, включваща музикални изпълнения на песни и танци, посветена на зрелостниците.

Официални гости на тържеството бяха Народният представител Хайри Садъков, кметът на община Мадан Фахри Молайсенов, неговият заместник Явор Орлов и Председателят на ОбС –Мадан Бехчет Сираков.

Градоначалникът поздрави всички присъстващи и пожела на абитуриентите да се реализират успешно в сферата, в която са се насочили и един ден се върнат в родния Мадан, за да продължат да го развиват!

Празнично слово от негово име бе произнесено и в ПГ „Васил Димитров“ от началник отдела “Образование, култура и хуманитарни дейности“ към общината- Хасан Мехмедалиев, който заедно със Секретаря на общината Бисер Минчев бяха сред гостите на тържественото изпращане на випуска.
И в двете училища със смесени емоции на радост и тъга завършващите ученици връчиха благодарствени грамоти и цветя на своите учители. Под звуците на емблематичните „Един неразделен клас“ и „След 10 години“, абитуриентите се отправиха към изходите на школата си, огласяни с последния за тях звънец и бурно отброяване от 1 до 12.

Тази година в Мадан 12 клас завършват 71 ученици. Държавните изпити са след по-малко от седмица. Първата матура – по български език и литература ще се проведе на 21 май, а на 23 май е вторият задължителен държавен изпит по избран от учениците предмет.
 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!