Поставя се началото на инициатива “Добрият пример” в Златоград

Поставя се  началото на инициатива “Добрият пример” в Златоград
Днес,  в кабинета си, кметът на Златоград Мирослав Янчев посрещна  три даровити и слънчеви деца. Това сподели във профила си във Фейсбук той. Всяко от  е тях с високи постижения в собствената си област:
-Диана Бозова, която с картините си се заяви на международно ниво, като един изгряващ талант. Диди успява да изведе творческото си вдъхновение, най-напред с подкрепата на майка си, а след това и с помощта на арт педагога Майя Ананиева, с която работят в онлайн среда и днес.
-Виктор Ясенов, който има множество медали от различни плувни състезания. Спортните си качества, Вики демонстрира и развива, участвайки в десетки мероприятия. Днес тренира в Смолян.
-Лъчезар Йорданов, който изработи туристически сайт, с който популяризира Златоград. Работата му беше отличена и от министъра на образованието. Лъчо ми обеща, че един ден ще надгради и подобри и сайта на Община Златоград.
" Поканата ми към тях, както и към Анастасия Балушева, която направи ЦСКА вицешампион по джудо, но днес пътува, е в израз на уважението ми към децата шампиони и техните родители, без които едва ли днес бихме се радвали на успехите им. Действително, четирите деца са открили място за изява, която не е свързана с обичайния учебен процес и не е в рамката на общото образовани" пише той.
 
"Затова и вниманието ми към тях е по-особено. Искрено впечатлен съм, че освен изявите си, децата са намерили и пътят към стойностните неща в живота си - нито едно от тях не демонстрира неоправдана самочувствие, претенция или заявка, че заслужава специално отношение. Тези им качества ме правят спокоен, че растат отговорни, разумни и добри деца, които ще бъдат и добри възрастни!" 
Така срещата му  с тях го мотивира да постави и началото на инициатива “Добрият пример”. Идеята му е да показваме тези примери, да увличаме с тях все повече хора, защото:
“Ако до всяко добро същество застане поне още едно, ех, ще започне такъв живот, че само си викам "Дано".”
Кметът Мирослав  Янче призовава всеки, който има информация за такъв добър пример - деца или група, в учебна възраст, които се отличават с положителните си качества или прояви, да я предостави на ел. поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или телефонен номер 030712551; 0897000764.
" Убеден съм, че добрият пример заслужава да бъде показан, а децата ни мотивирани!" продължава Мирослав Янчев
 
В тази връзка ще предложи на общинските съветници проект на нормативен акт, с който да поощрим даровитите ни деца!
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре