Повече от 10 години Сдружение „Родопски хайдути“ развива родолюбива и възпитателна дейност

Повече от 10 години Сдружение „Родопски хайдути“ развива родолюбива и възпитателна дейност

В събота – 13 април, Сдружение „Родопски хайдути“ ще отбележи 10-годишнината от основаването си. Празничната проява е предвидена за 17.30 часа в НЧ „Кирил Маджаров" в Устово. Това всъщност е годишнината от официалното регистриране на Сдружението в съда.

Организацията съществува няколко години преди това. „Още през 2006 – 2007 година идея за Сдружение започна да узрява. 2009 г. решихме официално да го регистрираме в съда, както си е по закон“, каза председателят Манол Ружинов. По думите му една стабилна организация се гради много бавно, а най-важно за последващото й развитие е ядрото й.

Към момента в Сдружение „Родопски хайдути“ членуват повече от 60 човека. Според Ружинов обаче бройката няма значение. Важно е това да са хора отговорни, хора с идеи, които знаят как да бъдат осъществени. „Точно този начин на работа ни съхранява толкова години. С моите колеги поставяме задачи и търсим тяхното изпълнение. Не търсим масовост“, каза председателят на Сдружението.

В събота, по време на честването на 10-годишнината, членове на Сдружението ще проследят патриотичната и просветна дейност, която са извършвали през годините, пътя, през който са преминали и усилията, които са положили, за да съхранят националната ни памет и културна идентичност. 

„На 13 април от 17.30 часа в НЧ „Кирил Маджаров“ в Устово ще представим начина, по който  Сдружението поддържа жив огъня на българщината, защото родолюбието е свързано и с множество други изключително важни категории в човешкия живот: чест, вярност, достойнство и уважение, добави Манол Ружинов.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре