Menu
Понеделник, 03 Юли 2017 20:01

Повече змии изпълзяха това лято в Смолянско

Публикувана от Прочетена 2865 пъти
Повече змии се срещат през това лято в Смолянска област, съдейки по сигналите на земеделски стопани и жители от региона, информира Оля Тотева, управител на Дезинфекционната станция в областния град. Забелязва се повишено търсене на репеленти за отблъскване на влечугите.
Екипи на Гражданска защита неколкократно са викани през последните 10 дни за случаи на поява на змии в жилищни и търговски помещения. Последното повикване е за открита змия в павилион в кв. Устово в Смолян. 
 
Въпреки студената пролет, змиите изпълзели необичайно рано според Оля Тотева. Повишеното търсене на репеленти потвърждава наблюдението за поява на повече от съскащите влечуги в границите на населени места. Поръчки за доставка на препаратите се получават и от общини, които обработват детски площадки, паркове и зелени площи. Хората се оплакват и от появата на много гризачи. Популацията им очевидно не е намаляла след мразовитата зима. Слаб спад има при разпространението на голите охлюви, които през последните години се превърнаха в напаст за собствениците на зеленчукови градини в няколко квартала на Смолян. Местни жители разказват за необичайни срещи в пределите на самия град с диви животни като белки, лисици, невестулки, обяснява Оля Тотева, предаде БТА.
 
 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!