Menu
Вторник, 31 Юли 2018 10:36

„Поздрави от... Италия и България” – фото-документална изложба откриват в КДК – Смолян

Публикувана от Прочетена 2468 пъти
Луиджина Педди Луиджина Педди

На 1 август в 18.00ч., в зала „Петър Стайков” на Клуба на дейците на културата, на бул. „България” 43, ще бъде открита изложба „Поздрави от... Италия и България“. Тя е съвместна проява на Клуба и Италианския културен институт в София. Специално за случая идва директорът на института Луиджина Педди.

Изложбата е пътуване „по пощата“, продължило цял век, разказано чрез картички и ръчно оцветени снимки, монети и пощенски марки. Тези любопитни документи придружават посетителя в разглеждането на моменти от италианската и българската история и еволюцията на двата народа от края на XIX век до наши дни. Колекцията показва, че въпреки развитието на технологиите, вълненията отразени в писмата и картичките, тяхното очакване и радостта, която носят са незаменими.

По време на изложбата зрителите ще могат да си направят снимка за спомен, така, както са изглеждали нашите баби и дядовци преди век. Тя ще остане отворена за посетители до 15 август 2018 г.

***

Луиджина Педди е магистър по литература и чужди езици от Римския университет „Ла Сапиенца“. През 1984 г. печели награда на Европейската програма за обмен за Италия и става официален обучител на учители към департамента за обществено образование. По-късно защитава магистратура по Управление на културата в университета „Ка Фоскари“ – Венеция. От 1998 г. работи към Министерството на външните работи на Италия. Била е в Шанхай, където основава първото италианско училище „Джани Родари”, в Сао Пауло – Бразилия, Каракас – Венецуела. От 2015 г. е директор на Италианския културен институт в София.

 

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА – СМОЛЯН

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!