Menu
Сряда, 06 Септември 2017 10:38

Поздравление на кмета Мелемов по повод Съединението на Княжество България с Източна Румелия

Написана от

ПОЗДРАВЛЕНИЕ
ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА СМОЛЯН
НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ
ПО ПОВОД 132 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО
НА КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ С ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

За мен е чест да Ви поздравя с Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На 6 септември преди сто тридесет и две години Отечеството ни изживя един от най-славните и достойни мигове в историята си. Актът на Съединението, организиран с национални сили, осъществен разумно и тактически точно, респектира Европа и света с каузата си.
Чрез Съединението българинът доказа, че когато има светла национална идея, може да се обедини около нея, способен е да вложи енергия и сила, да прояви смелост и дързост в осъществяването й.
Днес отново се изправяме пред смисъла на Съединението. И той не трябва да бъде търсен само в историческия спомен, с който се гордеем, а и в примера на силното обединение, което може да даде отговор на многото въпроси и решенията на българските задачи.
Дълбок поклон пред героите на Съединението!


НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ
Кмет на Община Смолян


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!