Поздравление от кмета Николай Мелемов по повод 22 септември-Ден на независимостта на България

Поздравление  от кмета Николай Мелемов по повод 22 септември-Ден на независимостта на България
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
На 22 септември, преди 114 години, при изключително тържествена обстановка в историческата църква „Св. Четиридесет мъченици“ в старопрестолния Царевец е обявена независимостта на България.
 
Провъзгласяването на независимостта е акт с изключително историческо значение за развитието на Родината. Увенчава се великото дело за независима българска държава и равнопоставеност в Европа.
 
В ден като днешния, ние сме длъжни да си припомним събитията от този паметен и исторически 22 септември, които са ясен знак за силната политическа воля на българския народ и неговото желание да гради сам своето бъдеще.
 
Да отдадем почит и признателност на тези, които със своите действия и политика дадоха пример за единство в съдбовните за нацията ни моменти. Дадоха живота си в освободителната борба и отвоюваха независимостта на нашата Родина.
 
Нека на този празник си пожелаем да бъдем достойни наследници на нашите предци. Да не забравяме и забележителните уроци на историята. И да помним, че от усилията на всички нас зависят бъдещето и просперитетът на България.
 
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Николай Мелемов,
кмет на Община Смолян
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре