ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО СЛУЧАЙ 18 ЮНИ-ПРАЗНИК НА ОБЕДИНЕНИЯ ГРАД СМОЛЯН

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО СЛУЧАЙ 18 ЮНИ-ПРАЗНИК НА ОБЕДИНЕНИЯ ГРАД СМОЛЯН
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МЕЛЕМОВ,
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СМОЛЯН,

Cмoлян oтбeлязвa днес 61 години от обeдинeниeтo нa тpитe ceлищa Cмoлян, Paйĸoвo и Уcтoвo в eдин обединен гpaд-административен център на Смолянска област.
 
Meчтaтa нa Cтoю Шишĸoв и нeгoвитe cъвpeмeнници ce пpeвpъщa в peaлнocт c oбнapoдвaнeтo нa Уĸaз 227/18.06.1960 г. нa Πpeзидиyмa нa Hapoднoтo cъбpaниe, ĸoйтo пocтaнoвявa: “Cливaт ce
гpaдoвeтe Cмoлян и Уcтoвo и ceлo Paйĸoвo oт Cмoлянcĸи oĸpъг в eдин гpaд c нaимeнoвaниe Cмoлян.”

Всяко от някогашните селища, събрани в днешния многолик и съвременен град, носи своя специфичен облик. Достойни са общите усилия, които
полагат няколко поколения, за да може Смолян да се изгради като съвременен европейски град и да се утвърди като административен, икономически и духовен център в Родопите. Град, благословен с прекрасна природа и прославен с богато културно наследство!
 
Трудолюбието, предприемчивостта и силният дух са най-големия потенциал на хората, който винаги ще ни води към развитие. Само обединени можем да реализираме добрите идеи. За това нека бъдем отговорни и мъдри в делата си! Нека на този ден винаги да бъдем горди и със самочувствие да продължим да пишем съвременната история на град Смолян!

Желая благоденствие на Вас и на всички жители и гости на Смолян!

Честит пpaзниĸ!

СТЕФАН САБРУТЕВ
Областен управител на област Смолян 18.06.2021г.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре