Пожарникарите с атрактивна демонстрация в центъра на Смолян

Пожарникарите с атрактивна демонстрация в центъра на Смолян Пожарникарите с атрактивна демонстрация в центъра на Смолян Пожарникарите с атрактивна демонстрация в центъра на Смолян

Проявата е част от мероприятията заложени в „Седмицата на пожарната безопасност“. Смолянските огнеборци демонстрираха техника и  аварийно-спасителна дейност в центъра на областния град. В действие влязоха три противопожарни автомобила,  30 - метрова автомеханична стълба и друго специално оборудване.

Десетки малчугани се докоснаха до работата на огнеоборците. Те имаха възможност да се снимат в пожарен автомобил, да се качат в него и да си сложат каска, както и да оцветят тематична рисунка. Атрактивно и интересно за жителите на града беше да наблюдават, как се действа при тежко пътно произшествие, когато се налага пострадалият бързо да бъде изваден от силно деформиран автомобил.

В демонстрацията заедно с пожарникарите участие взеха членовете на Доброволното формирование към Община Смолян. Младежите – доброволци от Българския червен кръст – гр. Смолян пък демонстрираха техниките за оказване на спешна медицинска помощ на пострадалите.                                                                               

В такива екстремни и кризисни ситуации са необходими комплекс от качества – отдаденост, концентрация, самообладание, бързина и точна преценка, за да бъде спасен човешки живот. 

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре