ПОЗИЦИЯ На ПП ГЕРБ – Смолян, относно опитите на г-жа Дора Янкова да окупира недоволството на живеещите в кв. Устово

ПОЗИЦИЯ  На ПП ГЕРБ – Смолян, относно опитите на г-жа Дора Янкова да окупира недоволството на живеещите в кв. Устово
За пореден път изказваме твърдата си позиция, че в 2014 година никой политик не трябва да използва чисто човешки тревоги за политически цели. Настоящата ни позиция е във връзка с писмото на Дора Янкова за изграждането на ТЕЦ на биомаса в кв. Устово.
В какво качество пишете това писмо, г-жо Янкова? Не е ли лицемерно да използвате израза „разрешената от Вас“, а не коректния вариант „от нас“ топлоцентрала? Институциите не са ученици, за да си позволявате назидателен тон като техен класен ръководител.
Всички компетентни институции дадоха своето становище и стана ясно, че се чака финално такова от Министерство на здравеопазването и РЗИ – единствените компетентни инстанции по отношение въздействие на определена инвестиция върху човешкото здраве. А човешкото здраве и притеснение не трябва да са грижа за политиците само в предизборната кампания.
За ваша информация в петък в РИОСВ ще има поредна среща между всички компетентни институции, които ще търсят правилните и законовите решения на така създадената ситуация. На всички е ясно, че сме в кампания, но е прекалено да се използват така страховете на хората за политически цели.
Писма до институциите трябва да пишат гражданските организации, а политиците трябва да решават проблемите, за които те сигнализират. Вживявате се в ролята на глас народен ли!? Недейте! Лицемерно е.  Вие сте от другата страна. Много години вече. Ако искате да сте на страната на народа и да оглавите недоволството му, отидете в някоя гражданска организация или основете своя.
Нашата позиция е, че случаят е 100% експертен и няма място за политически еквилибристики, а от реални предложения и решения, базирани на българското законодателство. В противен случай би трябвало другите политически сили да напишем писма до всички институции за презастрояването на Пампорово, за хаоса в Смолянските езера, за общински дружества, за съжителството на индустрия с жилищни зони и т.н.  Ако проблемите се решаваха със „загрижени“ писма, написани от политици, отдавна всичко щеше да е наред в нашата държава.
Ние вярваме, че заедно ще намерим решение, което да гарантира здравето и неприкосновеността на всички живущи в квартала. То категорично не минава през размахване на пръст към всички отговорни институции с апел „да коригирате своето поведение“, с  ултиматуми са спиране, отнемане и т.н.
Нека покажем отговорно поведение в името на хората.  Ако ви е по силите. Другото е фалш и се усеща.
 
ПП ГЕРБ - Смолян
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
 
Пресцентър на ПП ГЕРБ –Смолян
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре