Menu
Понеделник, 20 Март 2017 17:26

Празник на буквите проведоха в училището в село Късак

Написана от
Празник на буквите проведоха в училището в село Късак снимка: община Доспат
На 17.03.2017 г. от 12:00 часа в празнично украсената класната стая на I клас, децата посрещнаха своите гости - родители, учители и ученици. Този ден се превърна в истински празник на малките знаещи и можещи ученици, съобщи Румяна Узунова, директор на ОУ "Хр.Ботев".
С много настроение първокласниците представиха забавен рецитал на буквите.
Така те отбелязаха края на шестмесечния период, през който преминаха - през радости и трудности при изучаването на тридесетте букви на българската азбука, за да се поздравят в края на този период, и гордо да заявят пред своите родители: „Ние вече сме грамотни”. От днес децата заменят „Букварчето” с „Читанката”, която ще ги научи самостоятелно и свободно да четат.
Децата с пълна увереност показаха пред своите родители, че вече познават буквите и могат да четат. Под ръководството г–жа Ефендиева, като истински ученици демонстрираха наученото. Освен много песни и стихове за празника, учениците показаха артистични заложби, като представиха съвременен вариант на приказката „Дядо и ряпа”, с която предизвикаха истинска еуфория и аплодисменти от присъстващите. Те много смело и убедително представиха нещата от живота, пречупени през призмата на съвременното общество.
Тържеството завърши, като малките ученици получиха много подаръци и изненади. Всеки от тях, заслужено се похвали със свидетелство за грамотност, а родителите от своя страна също поднесоха подаръци. Местното читалище изненада учениците с огромна книжна торта. А най- накрая всички се почерпиха с парче от истинска вкусна торта.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!