Menu
Петък, 12 Юли 2019 18:37

Празник на децата от Съюза на инвалидите ще се проведе на Смолянските езера

Публикувана от Прочетена 921 пъти
За шести пореден път децата от Съюза на инвалидите в Смолян ще се съберат на Смолянските езера, край параклиса „Св. Дух“, за да се забавляват заедно. Празникът, който ще се проведе на 13 юли, се организира от съюзната организация в Смолян, с помощта на Неделното училище към храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в кв. Устово и ЕИЦ „Европа Директно. Тази година проявата е подкрепена и от Албен Чавдаров, който дава курбан за здраве и осигурява транспорта на децата до Смолянските езера. На празника ще присъстват и деца от Центъра за настаняване от семеен тип на Каптажа, от дома „Звънче“ в Смолян, както и част от възрастните хора, настанени в домовете във Фатово и Ровино. Общо около 100 човека ще прекарат един ден сред природата и ще се забавляват заедно, казаха организаторите. Те благодариха от сърце на всички приятели и дарители, които са отделили от времето и средствата си, за да зарадват децата от Съюза на инвалидите. Подготвени са подаръци за всички малчугани, а певческата група от Съюза на слепите в Смолян ще ги зарадва с музикална програма.
 
Началото на тази инициатива е поставено още през 2013 година и се харесва изключително много на деца и родители, които всяко лято очакват този празник с нетърпение. Край параклиса „Св. Дух“ на Смолянските езера, децата с увреждания играят различни игри, рисуват, оцветяват, откриват нови приятелства и се забавляват искрено и от сърце сред природата.
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!