Menu
Неделя, 07 Юли 2019 19:42

Празникът донесе радост на Райково и вяра, че то ще пребъде

Публикувана от Прочетена 1944 пъти
Достолепният храм „Света Неделя”в смолянския квартал Райково и тази година, на 7 юли събра местни жители и гости на празник. От началото на освещаването му до днес са изминали 183 години.Тържественият камбанен звън прозвуча като всепобеждаваща надежда за неразривната връзка между минало, настояще и бъдеще. Стотици миряни се помолиха на Великомъченица Неделя за здраве и благополучиие на семействата им.Светата литургия бе оглавена от архимандрит Висарион, отец Запрян Шиков и свещеници от Смолянската духовна околия.

В късния следобед се състоя празничен концерт, организиран от НЧ”Балкански просветител 1871”, което от 148 години е културното огнище в квартала. С поздравително слово към присъстващите се обърна председателят на читалището Христо Вакев. Програмата стартира със спектакъла „Легендите на Райково”, постановка на актрисата Миряна Найденова. На сцената се изявиха читалищните самодейни групи: „Сребърни звезди”с художествен ръководител Никола Романов,естрадната, с ръководител Димитър Райчев, ТС „Родопчанче”, с хореограф Снежана Ескеджиева, младият акордеонист - Ангел Петров и малчуганите от кварталната детска градина.Специален поздрав за празника поднесоха танцьори при ОДК-Смолян, с ръководител Димитър Кондаклиев.Събитието продължи с всеобщо веселие под ритмите на оркестър“Родопско настроение“

На празник като на празник. За всички имаше по нещо примамливо –децата се радваха на лакомства, а любителите на бира-скара – имаха богат избор.Честването на Света Неделя донесе радост на Райково и вяра, че то ще пребъде.

Сийка КЕТЕВА
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!